
۲۰ نکته طلایی برای جستجو در گوگل
نکات طلایی جستجو در گوگل :
آموزش جستجو در گوگل و دانستن تکنیکهای جستجو در اینترنت امروزه مهمترین دانشی است که هر گرافیست یا حتی اپراتور کامپیوتری باید به آن مجهز باشد تا پروژه های گرافیکی با سرعت بیشتری انجام پذیرد.
سعی کردیم در اینجا تعدادی از روشهای جستجوی حرفه ای در گوگل را گردآوری کنیم پس در این مقاله همراه ما باشید با بیست نکته مهم نحوه جستجو در گوگل که شاید با برخی از آنها آشنا باشید :
نکته اول:
سعی کنید تا حد امکان با یک تا سه کلمه مهم جستجوی خود را انجام دهید تا اینکه بخواهید از چندین کلمه و حتی کلمات اضافه همچون از, با و … استفاده کنید به طور مثال: میخواهیم اثر شام آخر از هنرمند معروف یعنی داوینچی را در گوگل سرچ کنیم پس فقط به همین سه کلمه اکتفا میکنیم ” شام آخر داوینچی” در این مورد خاص به دلیل محبوبیت بالای اثر اگر حتی “شام آخر” هم جستجو شود به نتیجه درست میرسید.
نکته دوم:
نگران غلط املایی نباشید زیرا تا حد امکان گوگل تصحیح را برای شما انجام میدهد و کلمه یا جمله صحیح را به شما یادآوری مینماید.
نکته سوم:
در آموزش جستجو در گوگل این نکته را به شما یادآور میشویم که اگر بین کلمات مورد نظر خود برای جستجو از کلمه or (به معنی “یا”)استفاده کنید موتور جستجو مکلف خواهد بود که یکی از کلمات تعیین شده را در جستجوی خود لحاظ کند. به طور مثال یکبار کلمه programming و یکبار کلمه graphic or programming را جستجو کنید و تفاوت در نتایج را مشاهده نمایید. همچنین اگر از کلمه and (به معنی “و”) به جای or استفاده کنید جستجو گر گوگل نتایجی که شامل دو کلمه مورد نظر شما است را نمایش خواهد داد.
نکته چهارم:
از ابزارها و آپشن هایی که گوگل در سرچ انجین خود برای شما تدارک دیده استفاده کنید و همانطور که در عکس میبینید در دسته سمت چپ گزینه هایی همچون all – image – videos – book – more را مشاهده مینمایید که میتواند نوع فایلی که قرار است جستجو شود را تعیین نماید به طور مثال اگر به دنبال تصاویر طبیعت هستید میتوانید نوع جستجو را روی image قرار داده و به طور مثال کلمه nature را در بخش تصاویر جستجو کنید. همین روال را برای ویدیو و دیگر گزینه ها میتوانید تمرین کنید و نتایج را ببینید.
گزینه های بعدی settings – tools که در سمت راست عکس است. و انتخابهای بیشتری را درباره نتایج جستجوی گوگل به شما اعلام مینماید.
نکته پنجم:
گاهی در جستجوی حرفه ای گوگل به دنبال صفحاتی هستید که در عنوان این سایتها از کلماتی خاص استفاده شده که میتوانید از :allinurl استفاده کنید. به طور مثال: allinurl: graphic net یعنی جستجوگر گوگل سایتهایی را نشان دهد که حتما در آدرس یا عنوان سایت از کلمات ۳dgraphic یا net استفاده شده است. (سعی میکند سایتهایی با پسوند net و با موضوع ۳dgraphic را جستجو کند.) اگر هم همین کار را با عبارت :intitle انجام دهید عنوان هایی که با کلمه مورد نظر شما همخوانی دارند را در سرچ گوگل نمایش خواهد داد.
نکته ششم:
جستجو در محتوای یک سایت هم با کلمه :insite و پس از آن نام سایت هدف و بعد کلمه مورد نظر را تایپ کنید. به طور مثال: اگر این عبارت جستجو شود آنگاه مقاله حقایق دنیای گرافیک و موشن گرافیک برای شما نمایش داده میشود که از همین سایت منتشر شده است. insite:iranian3dmodel.com موشن گرافیک
میبینید که به راحتی و با این روش شما به کمک موتور جستجوی گوگل داخل یک سایت خاص را میتوانید جستجو کنید.
نکته هفتم:
اگر به دنبال اطلاعاتی درباره محتوای مرتبط با یک سایت خاص هستید میتوانید از این طریق اقدام کنید:
نام سایت:related
به طور مثال: related: iranian3dmodel.com
نکته هشتم:
در این روش از آموزش جستجوی گوگل معنی کلمه را به سادگی با عبارت define پیدا نمایید حتی شنیدن تلفظ کلمه هم از این طریق ممکن است.
به طور مثال: define: motion
نکته نهم:
واژه های فراموش شده و جاافتاده محبوب و معروف را میتوانید ننویسید ولی به نتیجه جستجوی نزدیک برسید. در این حالت از سرچ گوگل به جای حرف فراموش شده از کاراکتر * استفاده کنید.
به طور مثال:
* god of که به طور اتوماتیک کلمه جا افتاده معروفی که تشخیص داده war بوده که به طور اتوماتیک کلمه god of war که مربوط به بازی مشهوری با این عنوان است در نتایج جستجو ظاهر میشود.
نکته دهم:
اگر میخواهید از اخبار و یا رویدادهای مربوط به یک مکان خاص اطلاع یابید پس از عبارت :location نام محل مورد نظر کمک میگیریم. و قبل از عبارت لوکیشن کلمه مورد نظر را تایپ کنید.
به طور مثال:
game location: iran
نکته یازدهم:
شما میتوانید از جستجوگر گوگل به عنوان ماشین حساب کمک بگیرید به طور مثال : تایپ کنید ۲۴/۶ که نتیجه ۴ نمایش داده خواهد شد. این قضیه برای سایر عملگر های ریاضی هم کاربرد خواهد داشت.
نکته دوازدهم:
انجام مقایسه ها به راحتی با جستجوی گوگل امکان پذیر است فقط کافیست بین دو کلمه از عبارت VS استفاده کنید به طور مثال: australia vs canada
نکته سیزدهم:
برای آگاهی از وضعیت آب و هوا، کافی است نام شهر را به انگلیسی پس از کلمهی weather بنویسید تا خلاصهای از وضعیت و دمای هوای شهر مورد نظر پیش از هر نتیجهی دیگری برایتان به نمایش درآید.
نکته چهاردهم:
یک قابلیت جالب موتور جستجوی گوگل مخصوصا برای گرافیست ها ابزار جستجو بر حسب تصویر داده شده به این جستجو گر است به این نحو که وقتی بخش image را در گوگل انتخاب میکنید گزینه ای ظاهر میشود با عنوان search by image که میتوانید آدرس اینترنتی عکسی که میخواهید مشابهش یافت شود را وارد کنید و یا در قسمت Upload میتوانید عکس مورد نظر را جهت جستجو در گوگل بارگذاری کنید.
نکته پانزدهم:
برای جستوجوی یک نوع خاص از فایل باید عبارت “:filetype” را همراهبا نوع فایل درخواستی در جستوجوی خود ذکر کنید. برای مثال وقتی بهدنبال فایلهای مایکروسافت اکسل میگردید باید عبارت “filetype:xls” را در جستوجوی خود بیاورید. بسیاری از ما با پسوند فایلهای رایج آشنایی داریم و قطعا استفاده از این ترفند برای جستوجو، ما را به اطلاعات دقیقتری خواهد رساند. این قابلیت برای گرافیست خیلی کارایی دارد مخصوصا زمانی که به دنبال عکس با پسوندی خاص هستند.
نکته شانزدهم:
دسته بندی موضوعی و تصفیه تصاویر قابلیت دیگر از جستجوی گوگل است که این مورد هم بسیار پر کاربرد است مخصوصا برای گرافیستها:
هرگاه در جستوجوی تصویری گوگل عبارتی را جستوجو میکنید و عبارت جستوجو دوپهلو باشد، نواری در بالای تصاویر یافتشده برای انتخاب نوع تصویر ظاهر میشود. برای مثال وقتی شما کلمه “Android” را در قسمت تصاویر جستوجو میکنید در قسمت بالایی تصاویر نواری ظاهر میشود که در آن تصاویر در گروههای مختلفی مانند”logo” و “wallpaper” و مواردی از این دست تقسیمبندی شدهاند. برای دسترسی به تنظیمات بیشتر میتوانید روی “Search tools” کلیک کنید. با نمایانشدن تنظیمات میتوان اقدام به پالایش تصاویر بر اساس اندازه، زمان ایجاد شدن و رنگ و موارد دیگر بکنید. برای جلوگیری از نمایش نتایج نامناسب برای برخی سنین، گزینه “SafeSearch” را فعال کنید.
نکته هفدهم:
در این روش از سرچ گوگل میخوهیم حتما به گزینه setting در سمت راست جستجوگر گوگل و بعد گزینه advanced search سری بزنید چونکه حتما با انتخاب هایی که برای سرچ در اختیارتان قرار خواهد گرفت متحیر خواهید شد.
نکته هجدهم:
بسیاری از وبسایتها ممکن است به دلیل مشکلات بهوجودآمده در سرورهای خود این مشکل را تجربه کنند. گوگل با هر بازدیدش از یک وبسایت، نسخهای از آن را ذخیره میکند. به این اطلاعات ذخیره شده کَش گفته میشود. برای دسترسی به نسخه کَششدهی یک وبسایت، روی فلش سبزرنگ کنار URL نتیجه جستوجو کلیک کنید. با کلیک روی “Cashed” شما وبسایت کششده را مشاهده خواهید کرد. زمان کششدن وبسایت در قسمت بالایی صفحه قابل رؤیت است.
نکته نوزدهم:
تمامی گرافیستها و آرتیستها در زمینه های مختلف از جمله موشن گرافیک, گرافیک سه بعدی , گرافیک دوبعدی و … توجه داشته باشند که قانون کپی رایت را جدی بگیرند مخصوصا برای سرویس دهی به خارج از کشور این قضیه آنقدر مهم است که قابلیتی در این خصوص در جستجوی گوگل تدارک دیده شده است.
برای پیدا کردن عکسهایی بدون محدودیت قانون کپیرایت به بخش “Search tools” بروید و از قسمت “Usage Rights” تنظیمات مربوط به این بخش را باتوجه به نیاز خود تغییر دهید.
نکته بیستم:
عبارت find my phone به شما در جستجوی گوشی هوشمندتان یاری خواهد رساند البته در صورتیکه با گوشی هم در حساب کاربری گوگل, لاگین باشید. و به اینترنت متصل باشد.
جمع بندی: قطعا این نکات کمک بسیاری برای جستجوی حرفه ای در گوگل خواهد بود و همه چیز به همین روشها ختم نمیشود و شما میتوانید با جستجو در اینترنت روشهای ریز و درشت زیادی را در این زمینه آموزش ببینید. و در ابزارهای مختلف کاربری حرفه ای تر باشید.